top of page

Πάντα υπάρχει

χρόνος για αλλαγή .. ξεκίνα τώρα

Κλινικός Ψυχολόγος Maher A.Hassan

Οι κλινικοί ψυχολόγοι εκτός από κλασσικούς μέθοδός ψυχοθεραπείας: συμπεριφορικης και ψυχαναλυτικης επίσης εργάζονται συχνά μαζί με άλλους επαγγελματίες σε διεπιστημονικές ομάδες, προκειμένου να ασχοληθούν με πολύπλοκα προβλήματα του ασθενούς.

 

Εργάζονται με ανθρώπους όλων των ηλικιών σε μια ποικιλία από διαφορετικά προβλήματα ψυχικής ή σωματικής υγείας που συμπεριλαμβανομένων:

-κατάθλιψη και άγχος

-ψυχική ασθένεια

-προσαρμογή στη σωματική ασθένεια

-νευρολογικές διαταραχές

-εθίστηκες συμπεριφορές

-προκλητικές συμπεριφορές

-διατροφικές διαταραχές

-προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα σχέση

-μαθησιακές δυσκολίες.

Η ιστορία της ψυχοθεραπείας

Η ψυχοθεραπεία

 

Οι απαρχές της ψυχοθεραπείας έχουν τις ρίζες από τους αρχαιοτάτους χρόνους.

Η ψυχολογική διαταραχή ήταν και εξακολουθεί να είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζεται από τον άνθρωπο και πάντα προσπαθεί να βρει μια λύση σε αυτό.

 

Κατά την αρχαιότητα, στην Αφρική και την Ασία οι άνθρωποι απέδιδαν τους λόγους τις ψυχοπαθολογίας στην οργή των θεών και έτσι η θεραπεία περιείχε τελετουργίες, λαογραφικά στοιχεία, μεταφυσική και μαγεία.

Αυτές οι τάσεις έμενε να συνεχιστούν μέχρι τον ελληνικό πολιτισμό και στη συνέχεια τον Ρωμαϊκό πού ήταν οι απαρχές των ερμηνειών και έμοιαζαν επιστημονικές καθώς είχε επίκεντρο την έρευνα για την ψυχολογική διαταραχή και αντιμετωπίζονταν με χημικές ουσίες.

 

Με την άφιξη του αραβικού πολιτισμού αναδείχθηκαν οι πρώτες τάσεις της ανθρωπότητας στη θεραπεία των ψυχικών ασθενειών από την άποψη της επιστημονικής ερμηνείας.

 

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα νοσοκομεία στο Κάιρο, την Δαμασκό και την Fez της Περσίας, αντίθετα από ότι επικρατούσε μέχρι τότε στην Ευρώπη, όπου οι ιδέες για την αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών επηρεάζονται από τη μαγεία και τον θρησκευτικό μεσαιωνισμό.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη εμφάνιση μιας πραγματικής ψυχιατρικής θεραπείας ως μια αυτόνομη επιστήμη, ήταν στο τέλος του δέκατου ένατου αιώνα και στις αρχές του εικοστού αιώνα από τον Sigmund Freud, η οποία ανέδειξε ότι οι ψυχικές διαταραχές οφείλονται σε εσωτερικές συγκρούσεις των αισθήσεων-συναισθημάτων του ανθρώπου , δυσλειτουργία του εγώ με όχημα κάθε είδους μηχανισμού άμυνας, αιτιολογίας, προβολής, αντικατάστασης, αντίστροφης αντίδρασης, υποτροπή, μετενσάρκωσης, αδράνεια και ψυχικής καταστολής ως συνώνυμα της "ψυχικής νόσου".

 

 Είμαστε εδώ για να αναλάβουμε τη φροντίδα των αναγκών της υγείας σας και να προσφέρουμε πλήρη φροντίδα για όλη την οικογένεια.

 

Η ψυχολογία είναι μια ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη θεραπεία που περιλαμβάνει την επιστημονική μελέτη των νοητικών λειτουργιών και συμπεριφορών.

 

Οι ψυχολόγοι προσπαθούν να κατανοήσουν το ρόλο των νοητικών λειτουργιών σε ατομική και κοινωνική συμπεριφορά όπως, η αντίληψη, η νόηση, η προσοχή, το συναίσθημα, η προσωπικότητα, η συμπεριφορά, οι διαπροσωπικές σχέσεις και η εξέταση ασυνείδητου.

 

Ο σκοπός είναι η ψυχολογική αξιολόγηση και η ψυχοθεραπεία.

 

Ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, και ότι θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των υπηρεσιών μας. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας online ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για βοήθεια. Είμαστε στη διάθεσή σας.

Νευρασθένεια και Ψυχασθένεια

 

Οι ψυχικές ασθένειες χωρίζονται σε δύο κύριες ενότητες:

1 - νευρωτικές διαταραχές (νευρασθένεια).

2 - ψυχωτικές διαταραχές (ψυχασθένεια).

 

Υπάρχουν ορισμένες άλλες ψυχικές διαταραχές και νοητική υγεία όπως:

1 - Διαταραχές προσωπικότητας

2 - Σεξουαλικές διαταραχές

3 - Νοητική υστέρηση

4 - Επιληψία

 

Οι διαταραχές αυτές χωρίζονται πρακτικά σε:

A - νευρωτικές διαταραχές (νευρασθένεια), και περιλαμβάνουν:

1 - αγχώδης νεύρωση .

2 - νεύρωση υστερία.

3 - ψυχαναγκαστική νεύρωση.

4 - φοβίες.

5 - νευρωτική κατάθλιψη.

 

Β - ψυχωτικές διαταραχές (ψυχασθένεια).

1 - διάφορα είδη της σχιζοφρένειας.

2 - διαταραχές (παράνοια).

3 - συναισθηματική ψύχωση.

4 - μανιακή κατάθλιψη.

5 - ψυχωτική κατάθλιψη.

 

 

Οι πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ νευρωτικές διαταραχές Και ψυχωτικές διαταραχές :

--------------------------------------------------------------------------------

1- Προσωπικότητα:

Σε νευρωτικές διαταραχές υπάρχει μια απλή αλλαγή (αν υπάρχει) ενώ σε ψυχωτικές διαταραχές συνήθειες οι διαφορετικές συμπεριφορές οδηγούν σε ριζική αλλαγή στην προσωπικότητα.

 

2- Όσον αφορά την πραγματικότητα:

Σε νευρωτικές διαταραχές η πραγματικότητα παραμένει ανέπαφη, ενώ σε ψυχωτικές διαταραχές διαταράσσετε η πραγματικότητα, το ρεαλισμό και ζουν τα άτομα σε άλλο κόσμο.

 

3- δημόσια συμπεριφορά:

Ή συμπεριφορά παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων ή κοινωνικά αποδεκτει σε νευρωτικές διαταραχές, ενώ σε ψυχωτικές διαταραχές υπάρχει διαταραχή εμφανής στη συμπεριφορά, απομονώνονται από τους ανθρώπους, την κοινωνία και την αυτο-παραμέληση και γενικά μη φυσιολογική συμπεριφορά και κοινωνικά απαράδεκτη.

 

4- διαταραχή της διάθεσης και του συναισθήματος:

Ποσοτική διαταραχή και ελαφρώς σε νευρωτικές διαταραχές, ενώ η ποσότητα και η ποιότητα των διαταραχών είναι σοβαρή σε ψυχωτικές διαταραχές.

 

5- διαταραχή της σκέψης:

Σε νευρωτικές διαταραχές είναι λίγα (εάν υφίσταται) όπως ψυχαναγκασμού και αδυναμία συγκέντρωσης, ενώ σε ψυχωτικές διαταραχές υπάρχει μια ποιοτική και ποσοτική διαταραχή της σκέψης.

6- παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις:

Δεν υπάρχουν σε νευρωτικές διαταραχές, ενώ βρίσκονται συχνά σε ψυχωτικές διαταραχές.

 

7- Θεραπεία και πρόβλεψη:

Σε νευρωτικές διαταραχές ο ίδιος ο ασθενής υποφέρει και διαμαρτύρεται ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ενώ σε ψυχωτικές διαταραχές δεν αισθάνεται την ασθένεια του και ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ αλλά την ζητάνε οι άλλοι για αυτόν.

 

8- Αντίληψη του χρόνου,τόπου και ανθρώπων:

Παραμένει ακέραια σε νευρωτικές διαταραχές ενώ σε ψυχωτικές διαταραχές επιδεινώνεται.

 

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

Ειδικές τιμές για εφήβους και φοιτητές, άνεργους και συνταξιούχους.

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

ψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπείαψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπείαψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπείαψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπείαψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπείαψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπείαψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπείαψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπείαψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπείαψυχολόγος Online συνεδρίες,ψυχοθεραπεία, άγχος, κατάθλιψη,,φοβίεςΣυμβουλευτική,Ψυχό-σεξουαλική Θεραπεία

bottom of page